tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Pewdiepie ber om ursäkt efter rasistiska uttalandet

Publicerad: 13 september 2017, 06:27
Uppdaterad: 13 september 2017, 06:34

Från videoklippet där Pewdiepie ber om ursäkt för att ha använd n-ordet.

Youtube-stjärnan Pewdiepie har publicerat en video där han ber om ursäkt för att ha uttryckt sig grovt rasistiskt i en liveström: "Jag är bara en idiot".


AT


Det var i måndags som ett klipp där Felix "Pewdiepie" Kjellberg uttryckte sig grovt rasistiskt fick viral spridning.

"What a fucking n***er", sade han i videoklippet.

Svenske Pewdiepie räknas som världens största Youtube-stjärna, och har över 57 miljoner följare.

I sociala medier väcktes snabbt kritikstorm, och spelutvecklingsstudion Campo Santo, som står bakom spelet Firewatch, meddelande att man kommer att begära att Youtube plockar bort de videoklippdär Pewdiepie använder sig av spelstudions spel.

Nu har Pewdiepie publicerat ett nytt videoklipp där han ber om ursäkt för att han använde det nedsättande ordet.

”Jag vill göra ett uttalande om vad jag sade i min tidigare liveström. Du kommer förmodligen inte att tro mig när jag säger det här, men när jag är online och hör andra spelare använda samma typ av språk som jag gjorde så tycker jag alltid att det är väldigt omoget, dumt och jag hatar hur jag nu personligen också har fallit in i den delen av spelandet. Det var något som jag sade i stundens hetta. Jag sade det värsta ordet som jag kunde komma på. Och det typ bara slank ut".

Pewdiepie fortsätter med att förklara att han inte kan komma på några ursäkter till varför han gjorde det, och menar att han är besviken på sig själv. Det eftersom att han inte verkar ha lärt sig någonting från "alla de tidigare kontroverserna".

”Det handlar inte om att jag tror att jag kan säga eller göra vad helst jag vill och komma undan med det, det handlar inte alls om det. Jag är bara en idiot”.

Se hela videoklippet här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev