Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Petter Nylander kliver ned

Publicerad: 20 Juli 2010, 07:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:44

Unibets vd Petter Nylander har fått nog av London. Nu slutar han som vd för Unibet.


Ämnen i artikeln:

Unibet

Det är av privata skäl som Petter Nylander väljer att sluta som vd för splebolaget Unibet.

– När jag tackade ja till detta jobb var jag inställd på att bo i London i tre till fem år. Jag hade aldrig för avsikt att lämna Sverige för all framtid, säger Petter Nylander till Dagensmedia.se.

Nu har fem år gått.

– Det har gått väldigt fort, och det har varit en väldigt spännande resa. Nu ska jag, min fru och min dotter, flytta hem till Sverige.

Petter Nylander har dock 12 månaders uppsägningstid. Under det kommande året kommer han därför jobba vidare inom Unibet – men från Sverige – med olika projekt.

– Sedan har jag för avsikt att etablera mig i Sverige och hitta ett nytt spännande arbete. Men jag har inget kokret klart än. I och med att Unibet är börsnoterade vill jag ta saker och ting i rätt ordning.

Petter Nylander tillträdde som vd för Unibet 2005. Innan det var han vd för mediebyrån OMG som han var delaktig i att starta i Sverige. Petter Nylander har även ett kortvarigt vd-jobb för MTG-kanalen TV3 i på sin meritlista.

Är det i mediebranschen du vill jobba?

– Jag har ju ett förflutet på MTG och OMD, och mediebranschen tycker jag självklart är spännande. Men jag tycker också att det är spännande att jobba med internationaliseringsprocesser, som vi gjort med Unibet.

Unibet, som från början var ett svenskt företag, finns nu på omkring 20 marknader. Under sin tid på Unibet har Petter Nylander högljutt protesterat mot spelmonopolet i Sverige, som bland annat inneburit att Unibet och andra utländska spelbolag, inte tillåtits att göra reklam i svenska medier.

Rättsprocessen mellan Unibet och svenska staten, som inleddes 2003, pågår fortfarande.

Henrik Tjärnström, som närmast kommer från rollen som finanschef och vice vd i bolaget, tar över som vd för Unibet från och med i dag.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Unibet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.