Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Peter Wahlbeck: "Twitter ren fascism"

Publicerad: 22 Juli 2011, 07:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

Komikern Peter Wahlbeck kallade sina kollegor Magnus Betnér och Mårten Andersson för "fittor". Men det hela är en kupp orkestrerad av Özz Nûjen och Magnus Betnér, hävdar Peter Wahlbeck.


Det var efter att Peter Wahlbeck kallat SVT för "ett frivilligt koncentrationsläger" som ett Twitterkonto med Peter Wahlbecks namn och bild skapades.

Under gårdagen kom flera tweets där kända komiker häcklades.

"Försöker förstå varför Magnus Betnér får vara med i Parlamentet år efter år. Varför inte ta med en komiker som är rolig?" löd exempelvis en tweet.

Komikerna Magnus Betnér, Hasse Brontén och Mårten Andersson kallades också för "fittor".

Men det hela var alltså en kupp orkestrerad av Özz Nûjen och Magnus Betnér. Det hävdar Peter Wahlbeck i en intervju med Nyheter24.

– Det måste vara komikerna i Stockholmsgänget som ligger bakom det här. De vill ha krig, säger Peter Wahlbeck till Nyheter24.

Han ska inte heller ha kallat komikerna för "fittor".

– Nej, absolut inte. Jag har ingen anledning att kalla dem för en massa könsord, bara för att jag tycker att det de gör är substanslöst. Hela deras liv går ut på att twittra och tjattra och skapa konflikter.

Peter Wahlbeck går också till hårt angrepp på Sunny Standup, den turné som flera av komikerna i "Stockholmsgänget" just nu är ute på.

– Där spyr de en massa galla över mig, och berättar en massa fyllehistorier om vad jag har gjort. Det är katastrofalt dåligt. Det hela är en internfest som går ut på att skoja om vem som knullar flest småbrudar och är mest hårig. Nu har de äntligen fått något annat att prata om - mig.

Han manar också till drastiska åtgärder för att få bukt på hackade Twitter-konton:

– Hela svenska folket måste hjälpa till att bojkotta Twitter. Det här är ren fascism.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.