onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

"Pengarna tar nya vägar"

Publicerad: 28 februari 2012, 22:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:30

På ett år har Upsala Nya Tidning fått 28 000 fler unika besökare per vecka på sin mobilsajt. Om detta och de möjligheter som smartphones ger ska bland annat UNT:s publisher Hanna Stjärne tala om.


DT

Dante Thomsen


Imorgon torsdag drar Mediadagarna i Göteborg igång. Då hålls bland annat seminariet ”Journalist – en yrkesroll i förändring”, där Hanna Stjärne medverkar. Hon ska framför allt prata om den mobila affären – och hur den påverkar journalistiken.

– För ett år sedan hade UNT exempelvis 2 000 unika besökare i veckan på mobilsajten, i dag har vi 30 000. Jag ska prata om hur journalistrollen påverkas när allt fler har smartphones och lever i ett ständigt flöde av information.

Vad är journalistikens största utmaning?

– Att pengarna tar nya vägar. Men också att fortsätta granska och berätta om frågor som är riktigt relevanta och som därmed tar plats i informationsflödet.

”Alla är journalister” är ett påstående som cirkulerat i branschen. Är alla journalister?

– Alla kan publicera sig, alla kan sprida information och många är skickliga på det, både bland privatpersoner och företag. Jag skulle snarare säga att alla på det sättet kan vara en sorts medieaktörer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev