Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Paul Ronge om storbråket: Med Twitter går det snabbt

Publicerad: 5 November 2010, 10:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Natalia Kazmierskas Twitter-recension fick Paul Ronge att gå i taket och kalla henne för "kass journalist" och "inkompetent". Nu backar han.


Ämnen i artikeln:

TwitterPaul Ronge

Ett storbråk blossade sent i natt upp mellan pr-konsulten Paul Ronge och journalisten Natalia Kazmierska. Hon var kritisk mot Paul Ronges insats i TV4:s extrainsatta sändningar kring kungaskandalen, vilket hon gav uttryck för på mikrobloggen Twitter:

”nja, Ronge verkar lite överlägsen, det ger inte ett sympatiskt intryck. Han verkar osäker", skrev hon.

Recensionen fick den erfarne pr-konsulten att tappa fattningen - och gå till hårt motangrepp. Runt midnatt kom första tweeten:

”Glömmer aldrig när du försökte intervjua mig för Expressen om Staffan Erfors. Snacka om att vara kass reporter och osäker ;-)”

Tätt följd av nästa attack:

”Kommer du ihåg de långa pauserna du tog för att få mig att snacka mer? Då twittrade jag. Du var verkligen helt värdelös.”

De hårda orden fick journalisten Isobel Hadley-Kamptz och Expressens kulturredaktör Karin Olsson att ge sig in i bråket.

Paul Ronge försvarade sig:

”Att utan sakskäl kallas "Överlägsen, osäker och osympatisk" av någon jag upplever som genuint inkompetent ger replikrätt.”

När dagensmedia.se når Paul Ronge har han backat från sina uttalanden och har också bett om ursäkt till Natalia Kazmierska via mikrobloggen.

– Jag har en åsikt som är grundad från långt tillbaka i tiden vilket jag gav uttryck för. Men det som är bra med Twitter är att det är självreglerande. Ett antal personer som jag har respekt för tyckte att jag hade varit för hård och då var jag säkert det, säger han.

Paul Ronge tonar ned bråkets betydelse.

– Jag har inte varit inne i en så kallad beef tidigare men jag tycker inte att det är så farligt. Jag känner inte att det här var en sådan kris. Några har blivit väldigt upprörda och slutat följa mig på Twitter.

Gäller andra regler för Twitter än mer traditionella kanaler?

– Med Twitter går det så snabbt och det är lättare att vara hård när man är förbannad. Det är en nackdel och betyder att man borde tänka efter lite.

Hur skulle du recensera din pr-insats i det här ärendet?

– Jag är inte bara pr-konsult, jag är människa också. Om jag blir påhoppad kan jag reagera mänskligt. Det är klart jag inte tycker att det här var optimalt agerat och när flera personer som jag har förtroende för säger att jag uttryckt mig för hårt då ber jag den personen om ursäkt.

Har du pratat i telefon med Natalia Kazmierska efter bråket?

– Nej vi har bara twittrat.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

TwitterPaul Ronge

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.