Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Pärleros stämmer egna konsulten – strid om Framgångspodden

Publicerad: 5 Oktober 2016, 13:18
Uppdaterad: 5 Oktober 2016, 16:13

En konsult som hjälpt till att klippa och ljudsätta den populära Framgångspodden stäms av Alexander Pärleros. Anledningen ska, enligt Alexander Pärleros, vara att konsulten registrerat varumärket Framgångspodden i eget namn för att pressa honom på pengar.


I "Framgångspodden" intervjuar Alexander Pärleros Sveriges mest framgångsrika personer i ett brett spektrum. Bland de som medverkat finns Annie Lööf, Patrik Sjöberg och Kristin Kaspersen.

Nu har ett infekterat bråk om Framgångspodden uppstått. Bakgrunden är en tvist mellan Alexander Pärleros och en tidigare konsult – om vem som äger rätten till varumärket "Framgångspodden".

Enligt stämningsansökan ska konsultens uppdrag ha avslutats efter att han misskött sina uppdrag. I direkt anslutning ska mannen dels ha lämnat in en ansökan om varumärkesskydd till patent- och registreringsverket, dels en ansökan om registrering av enskild firma under firmanamnet ”Framgångspodden i Sverige”.

Något som Alexander Pärleros anser har skett i syfte att pressa honom på pengar.

Bolagsverket registrerade firmanamnet i april.

Av stämningsansökan framgår att konsulten genom ombud meddelat att han inte accepterar att konsultrelationen avslutas och begärt ytterligare ersättning.

Alexander Pärleros begär att varumärket överförs på honom.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.