Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Parler stämmer Amazon

Publicerad: 12 januari 2021, 07:18

Konservativa appen Parler lämnar in stämningsansökan mot Amazon och anklagar Amazon för att ha stängt ned appen av politiska skäl.


Ämnen i artikeln:

AmazonDonald Trump

President Donald Trump har bannlysts från en rad olika sociala medier efter den våldsamma attacken mot Kapitolium förra veckan. 

Efter attacken har både Google och Apple tagit bort appen Parler, som är ett populärt Twitteralternativ bland Donald Trump-anhängare, från sina appbutiker. Bakgrunden är att de anser att Parler misslyckts med att moderera kommentarer som uppmanar till våld eller kriminella handlingar. 

Amazon Web Services har följt Google och Apples exempel vilket lett till att sociala medier appen är offline. 

Det har fått Parler att stämma Amazon, skriver Techcrunch. I stämningsansökan menar Parler att Amazon har stängt ned appen av politiska skäl och att det är ett sätt för Amazon att minska konkurrensen inom mikrobloggar för att gynna Twitter. 

Techcrunch, som har tagit del av stämningsansökan påpekar bland annat att inga bevis för att nedstängningen skulle ha skett av politiska skäl ges i Parlers ansökan. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AmazonDonald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.