Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Parler är tillbaka online

Publicerad: 16 februari 2021, 07:44

Efter bannlysningen av techjättarna – Parler återlanserar sin plattform.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Sociala medierplattformen Parler är nu åter i gång för användare med tidigare konton, nästa vecka kommer även nya användare att kunna skapa ett konto. Det rapporterar The Verge.

Återlanseringen av plattformen sker efter att både Amazon Web Services, Google och Apple stängt ned appen efter den våldsamma stormningen av Kapitolium. 

I samband med återlanseringen har en ny tf vd i form av Mark Meckler även utsetts som står som medgrundare till högerpopulistiska Tea party patriots. 

LÄS MER: Motiven bakom nätjättarnas bannlysning av Donald Trump

Gamla konton har återskapats i och med den nya plattformen men tidigare inlägg verkar inte ha följt med. 

Parler har varit och lär fortsätta vara ett populärt Twitteralternativ bland högerkonservativa Donald Trump-anhängare. När appen stoppades av techjättarna motiverade de sina beslut med att Parler misslyckats med att moderera kommentarer som uppmanar till våld eller kriminella handlingar. 

Parler har å sin sida valt att stämma Amazon vars beslut att följa Google och Apples exempel ledde till att appen blev offline. Parler har i sin stämningsansökan bland annat lyft att appen stängts ned av politiska skäl. 

Google och Apple tillåter fortfarande inte att folk laddar ned appen via sina respektive apptjänster. 

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.