Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Paparazzifotograf bestulen på bloggsåpa

Publicerad: 10 september 2010, 14:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

Tjuvar hackade sig in på skvallerbyrån Hotgossips server.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

En vecka före leverans blev paparazzifotografen och filmaren Nicola Chessas bolag Hotgossip bestulet på tre i princip färdiga avsnitt av Aftonbladets webb-tv-statsning Toppbloggarna.

Någon eller några illasinnade hade brutit sig in på företagets FTP och lagt upp avsnitten på Youtube.

– Det var väldigt skakande, man lägger ner så mycket tid och pengar för en kund och sen bara försvinner det och kunden tror att man hittar på. Det är otroligt jobbigt. Ska man säga något bra om det här var det ju att avsnitten fick väldigt många tittare under tiden de låg uppe, säger Nicola Chessa.

Han berättar att de lyckades få Youtube att plocka ner filmerna efter bara tre timmar. En åtgärd som gjorde att Aftonbladet inte valde att revidera Hotgossips arvode.

– Tack och lov så drabbade inte stölden oss ekonomiskt. På Aftonbladet var de jävligt schyssta när de insåg att skadan inte var så illa.

Exakt hur tjuvarna lyckades hacka sig in på FTP-servern är oklart

– Det kan ju vara vem som helst. Ungar kan så mycket om datorer nu för tiden, kanske hade någon sett trailern och ville plocka hem avsnitten tidigare.

Vad skulle du vilja säga till tjuvarna?

– Ja, vad ska man säga? All reklam är bra reklam, men det här var helt enkelt lite too much. Jag fick hjärtsnurr och jag är jätteglad att det inte drabbade oss mer än det gjorde. 

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev