Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Pannkaka för renommésnyltande dejtingsajt

Publicerad: 25 April 2014, 05:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

Dejtingsajten Happy Pancake får rätt till domänen gladapannkakan.se, som registrererats i ond tro av en ny konkurrent. Det slår .SE-stiftelsen fast.


Happy Pancake är en etablerad aktör på den svenska dejtingmarknaden. Sajten grundades 2007 och besöks av över 200 000 unika webbläsare i veckan enligt Kia-index.

I höstas dök dock konkurrenten Glada Pannkakan, alltså Happy Pancake på svenska, upp på marknaden. Förutom domänen gladapannkakan.se hade den nya konkurrenten lyckats norpa åt sig både gladapannkaka.se och gladapankakan.se.

Nu har dock .SE-stiftelsen, som ansvarar för den svenska toppdomänen, beslutat att Glada Pannkakans domän ska överföras till Happy Pancake.

Detta då Glada Pannkakan har agerat i ond tro.

" Happy Pancakes betydelse är uppenbart begriplig för svenskar i allmänhet. Trots språkskillnader och smärre variationer i stavning, får full betydelselikhet anses föreligga mellan de omstridda domännamnen och sökandens kännetecken. Sökanden har gjort sannolikt att domännamnen registrerats och används i ond tro", skriver .SE-stiftelsen.

I skrivande stund fungerar dock gladapannkakan.se fortfarande.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.