Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Panamaläckan öppnas för allmänheten

Publicerad: 10 Maj 2016, 07:05
Uppdaterad: 10 Maj 2016, 07:55

Nu kan vem som helst söka i Panamadatabasen som offentliggjordes under måndagskvällen. På Skatteverket står man redo att leta efter svenska skattesmitare.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT

Under måndagskvällen offentliggjorde det internationella journalistnätverket ICIJ Panamadatabasen, där hundratals svenska personer och bolag förekommer.

Tre av dem ska vara finansmannen Roger Holtback, före detta ishockeyprofilen John Slettvoll och regissören Staffan Götestam, skriver Expressen. Där ska även finnas flera svenska advokatbyråer.

Inför att läckan offentliggjordes klockan 20.00 igårkväll, har Skatteverket stått på tårna för att leta efter svenska skattesmitare i materialet.

– I morgon kommer fem till tio analytiker att jobba med det här, sedan är det ytterligare 200 medarbetare i insatsen som kommer att jobba med materialet lite beroende på hur omfattande det är, sade enhetschefen Anders Bäck till Ekot.

Det var i april i år som Panamaläckan, även kallad ”historiens största läcka”, avslöjades. SVT:s Uppdrag Granskning deltog som enda svenska mediebolag i den internationella granskningen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.