Packa om Happy Meal-boxen och få Virtual Reality

2016-02-29 14:10  

För 30 år sedan kom den barnsliga menyn till McDonalds restauranger runtom i Sverige. För att fira detta har bolaget nu utvecklat leksaken som gör det möjligt att uppleva virtuell verklighet.

Vik om. Sätt ihop. Klart. McDonalds Sverige är nu först i världen med att konstruera om en Happy Meal-box till ett par Happy Goggles. Genom att vika om lådan går det alltså att uppleva virtuell verklighet genom ett par linser som sitter fast på boxen.

Tillsammans med glasögonen dyker även ett spel upp, ”Se upp i backen.” Spelet är ett 360-gradigt kunskapsspel som ska hjälpa barn att förstå hur viktigt det är att vara vaksam i skidbacken och stöds av Svenska alpina skidlandslaget.  
– Vi vill testa att addera en digital upplevelse som fokuserar på lek och lärande, säger Petra Dahlman, marknadschef för McDonald’s Sverige i ett pressmeddelande.

Den innovativa leksaken är ett test för att modernisera Happy Meal och är ett komplement till de fysiska leksakerna som vanligtvis finns i boxen.
– Det öppnar upp till en möjlighet för vuxna att lära sig av barnens kunskap och erfarenhet. Spelandet kan också vara en bra gemensam aktivitet och göra det lättare att umgås med varandra på jämställda villkor, säger Karl Eder och Fadi Lahdo, legitimerade barnpsykologer i pressmeddelandet.

Den 5 mars och 12 mars kommer den begränsade upplagan av Happy Goggles att finnas på utvalda restauranger runtom i Sverige.

Johanna Holmgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt