Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Otto Sjöberg till Storytel

Publicerad: 29 januari 2020, 09:28

Eva Swartz Grimaldi och Otto Sjöberg på Storytel.

Foto: Kajsa Göransson

Expressens tidigare chefredaktör Otto Sjöberg blir styrelseordförande i Storytels förlagshus.


Ämnen i artikeln:

StorytelOtto SjöbergExpressen

Otto Sjöberg kommer närmast från en roll som vd för Norstedts förlagsgrupp, som köptes av Storytel sommaren 2016. Han har tidigare bland annat varit chefredaktör på Expressen.

Nu blir han alltså styrelseordförande för Storytels nordiska förlagsgrupp, som omfattar Norstedts Förlagsgrupp, People’s Press och Gummerus Kustannus. Därmed ersätter han Eva Swartz Grimaldi, som bland annat har en bakgrund som programdirektör på TV4, som ordförande i just Norstedts Förlagsgrupp.

– Jag är väldigt glad för att hälsa Otto välkommen när Storytel nu tar nästa steg i den nordiska utgivningen. Norden har en tätposition i bokbranschens transformation, och med Otto Sjöbergs unika erfarenhet och kunnande stärker vi stödet till de lokala förlagshusen, samtidigt som vi får kontinuitet och skapar nya lustfyllda möjligheter för skapande, synergier och innovation på en spännande och växande marknad, säger Rustan Panday, styrelseordförande i Storytel, i ett pressmeddelande.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News