Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Otto Sjöberg lämnar Mobilab

Publicerad: 2 December 2010, 08:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

Bonniers mobilbolag Mobilab säger upp personal. Samtidigt lämnar Otto Sjöberg rollen som vd.


Ämnen i artikeln:

ExpressenOtto SjöbergTV4

Bonniers mobilbolag ska i framtiden enbart fokusera på mobila kuponger och presentkort, enligt ett pressmeddelande.

Den officiella förklaringen till att Mobilab, som startades för två år sedan, ändrar kurs är att "den snabba medie- och teknikutvecklingen har gjort att utvecklingen av den mobila verksamheten kommit att hamna väldigt nära kärnverksamheten i respektive bolag".

Enligt TV4 betyder detta att "delar av personalen" sägs upp.

TV4-Gruppens vd Jan Scherman kommenterar Mobilab i pressmeddelandet:

- Mobilabs personal har gjort ett bra jobb, men verksamheten måste nu utvecklas på ett annat sätt. Det är samtidigt viktigt att poängtera att samarbetet mellan Expressen och TV4-Gruppen fortsätter när det gäller Mobilab - det fortsätter med ny inriktning och med samma energi. Sedan har vi också ett flertal andra samarbets- och utvecklingsprojekt ihop mellan bolagen, på olika nivåer och både befintliga och flera nya projekt.

Mobilab har bland annat jobbat med att ta fram Iphoneapplikationer åt Expressen och TV4. Medan Expressen har en app - Expressen TV - klar har tidningen i dag ingen generell nyhetsapp för Iphone. Även mobilsajten drog ut på tiden men är nu lanserad.

Mobilab bildades i april 2009 och Otto Sjöberg, tidigare chefredaktör på Expressen, tillsattes som chef. Tanken var att de två Bonnierföretagen skulle samarbeta kring mobila tjänster och marknadsföring.

Dagensmedia.se söker Otto Sjöberg.

LÄS ÄVEN JAN SCHERMANS KOMMENTARER OM MOBILAB:

 

 

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

ExpressenOtto SjöbergTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.