Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Osäker framtid för Lexbase

Publicerad: 3 November 2015, 12:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:23

Bolaget går med förlust och dess aktiekapital var helt förbrukat på bokslutsdagen, enligt årsredovisningen för 2014.


Lexbase sent inkomna årsredovisning för 2014 ger enligt den ansvariga revisorn inte en rättvisande bild gällande resultat och ställning.

Lexbase bedriver verksamhet i form av inhämtning av offentliga handlingar i syfte att utifrån offentlighetsprincipen förbättra handlingarnas tillgänglighet.

Det framgår i årsredovisningen att bolaget går med förlust och att dess aktiekapital var helt förbrukat på bokslutsdagen.

I revisionsberättelsen framgår även att Lexbase inte har bokfört intäkter från internetbetalning enligt god redovisningssed, och att bolaget har lånat ut 94.000 kronor till ett bolag närstående en styrelseledamot i strid med aktiebolagslagen.

Revisorn skriver i paragrafen "Upplysningar av särskild betydelse":

"Aktiekapitalet är per bokslutsdagen till sin helhet förbrukat. Någon kontrollbalansräkning har inte upprättats enligt reglerna i 25 kap. 13 och 16 §§ aktiebolagslagen. Enligt uppgift i förvaltningsberättelsen är bolagets aktiekapital säkrat genom kapitaltäckningsgaranti.

Jag har dock inte erhållit något underlag för att kunna bedöma värdet av denna garanti och denna hade inte heller inte realiserats vid tidpunkten för avgivandet av denna revisionsberättelse. Vid resultatuppföljning på nya räkenskapsåret kan konstateras att bolagets aktiekapital ännu inte är återställt.

Ovan nämnda omständigheter gör att det existerar en osäkerhetsfaktor som väcker osäkerhet om företagets förmåga att fortsätta sin verksamhet."

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.