Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

OS – störst i webb-tv

Publicerad: 17 augusti 2016, 13:57
Uppdaterad: 18 augusti 2016, 13:29

Enligt Peter Mackhé tillförordnad chef över KIA-index har den digitala bevakning av OS bidragit till webb-tv:s trafikökning.


Ämnen i artikeln:

Kia-index

Trafiken på internet har återigen kommit igång efter sommaren då många redaktioner och sajter vanligtvis går på en lite lägre växel.

Enligt KIA-index ökade de totala unika besökarna på Sveriges största sajter först med 4,5 procent under augustis första vecka (v.31). Veckan därpå (v.32) ökade de totala unika besökarna med 8,7 procent.

Under perioden 1:a augusti till 14:e augusti var det totalt 717 miljoner unika besökare vecka 31. Vecka 32 var det totalt 779 miljoner unika besökare som var inne på Sveriges webbplatser som är listade på KIA-index.

Det är en ökning från 685 747 864 besökare som siffran låg på sista veckan i juli.

Enligt Peter Mackhé tillförordnad chef över KIA-index är det tydligt att människor återigen sitter framför sina datorer istället för sina mobiler.

Desktop-trafiken ökade med 7,7 procent vecka 31 och 11,1 procent vecka 32.

Samtidigt visade mobiltrafiken endast en marginell tillväxt med 0,2 procent under vecka 31 och 5,8 procent under vecka 32.

Framförallt webb-tv har tagit fart under augusti med en ökning på drygt hela 13 procent under vecka 31 och 18,9 procent under vecka 32. 

– Troligtvis är det den digitala bevakningen av OS som har bidragit till den stora tillväxten inom kategorin webb-tv. Man kan se på Viasatsport som har rättigheterna för OS, de stod för den största procentuella ökningen på KIA-index under den första veckan i augusti. Viasatsport hade en ökning på drygt 500 procent under vecka 31 och drygt 50 procent  vecka 32, de satte därmed nya trafikrekord. MTG TV hade under vecka 32 en tillväxt på drygt 40 procent, så det digitala OS tittandet tycks hålla i sig, säger Peter Mackhé i ett pressmeddelande.

Här är trafiken på alla Sveriges webbplatser.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kia-index

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.