Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Online går om print för Financial Times

Publicerad: 3 Augusti 2012, 07:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Financial Times har nu fler onlineprenumeranter än vad de har papperstidningsprenumeranter. De betalande användarna på sajten har ökat med hela 31 procent.


Enligt bloomberg.com har Financial Times fått 300 000 fler betalande användare på sin sajt jämfört med för ett år sedan. Detta innebär en ökning på 31 procent och att antalet onlineprenumeranter nu överstiger antalet prenumeranter på papperstidningen. Totalt har tidningen en upplaga på något under 600 000.

– Vår tillväxt i detta tuffa klimat avspeglar de åtgärder som vi tog till tidigt, speciellt för att bygga våra innehållsmässiga intäkter och driva våra digitala och mobila lösningar, säger John Ridding, chief executive officer, i en kommentar.

Financial Times var tidigt ute och tog betalt för innehåll på sin sajt. Liksom många andra tidningar delar de upp sitt material så att vissa artiklar är tillgängliga för alla, medan vissa artiklar är låsta och bara kan läsas betalande användare.

Financial Times är dock inte den enda tidningen som ser en ökning av sina betalande användare. Enligt bloomberg.com redovisade New York Times nyligen att antalet betalande onlineprenumeranter stigit till 509 000, vilket är att jämföra med papperstidningens veckodagsupplaga på 779 731 exemplar.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.