Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

One Direction störst på Twitter

Publicerad: 9 December 2015, 10:26
Uppdaterad: 9 December 2015, 10:49

Harry Styles skickade den mest retweetade tweeten under 2015.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Nu har Twitter publicerat sin årsslutsrapport för 2015, som lyfter fram de tweets, hashtags och emojis som varit mest populära under året som gått.

Som förväntat, har företagets urval av sina mest inflytelserika stunder sträckt sig från både världsomfattande händelser och sociala kampanjer, bland annat terroristattackerna i Paris, flyktingkrisen i Europa och legaliseringen av giftermål för homosexuella i USA, skriver The Verge.

Black Lives Matter-kampanjen nämns också, så även valen i USA, Kanada och Indien, samt hashtagen #TheDress, som gällde bilden på en klänning som började florera på sociala medier världen över och som väckte stor förvirring när olika människor uppfattade olika färger på klänningen.

När det gällde emojis var emojin som gråter av lycka den mest använda på twitter under 2015, följt av den leende emojin med hjärtformade ögon och emojin som ser ut att gråta högljutt.

Hälften av de topp tio mest retweetade tweetsen kommer från före detta eller nuvarande medlemmar av pojkbandet One Directon.

Harry Styles meddelande till fansen efter att Zayn Malik valde att lämna bandet ligger i topp med mer än 717 000 retweets, följt av tweets från Zayn Malik själv och Liam Payne.

Barack Obamas tweet som hyllade legaliseringen av homo-äktenskap över hela USA är den första tweeten som inte kommer från en One Direction-medlem som ligger i toppen och är den fjärde mest retweetade under året.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.