Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Omvärldsbevakare fixar sociala medier-spinn med twitterlista

Publicerad: 13 Mars 2012, 15:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Omvärldsbevakaren Aitellu släpper en lista på Sveriges "300 mest opinionsbildande" twittrare.


Aitellus lista över de 300 mest inflytelserika och opinionsbildande twittrarna är en del av undersökningen Twitterbarometern, som gjordes tillsammans med Medieakademin och som presenterades förra veckan.

"För att få fram dem har vi vägt samman ett kontos svenska följare, följares följare och hur många retweets som gjorts av svenskar för att på så sätt få fram ett värde", skriver Aitellu i sin blogg.

Under Mediedagarna i Göteborg offentliggjordes de som toppar listan inom olika yrkeskategorier. Nu släpper man alla 300 namn – vilket borde ge Aitellu själva rejält med pr i de sociala medierna, inte minst på Twitter.

Utanför den sociala medier-sfären verkar dock intresset för mikrobloggen vara ganska svalt. 25 procent av svenskarna svarade till exempel i Twitterbarometern att de "inte alls" kände till mikrobloggen.

Men åtta av tio av dem som känner till Twitter tror ändå på att det som skrivs på mikrobloggen påverkar samhällsdebatten.

Hela listan över de 300 mest inflytelserika twittrarna kan hittas här.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.