Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Omtalat-redaktören lämnar Expressen

Publicerad: 27 Maj 2015, 05:53
Uppdaterad: 19 Januari 2016, 08:09

UPPDATERAD. Efter drygt ett år på Expressen återvänder Janna Holmqvist till EK-koncernen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenOmtalat

Janna Holmqvist rekryterades till Expressen från Södermanlands Nyheter i förra året.

När hon kom till tidningen började hon arbeta i Expressens sociala medier-grupp. Ett halvår senare blev hon redaktör för Expressensajten Omtalat som samlar "allt det snackas om i sociala medier".

Nu kan Dagens Media berätta att Janna Holmqvist lämnar Expressen och återvänder till Södermanlands Nyheter, där hon tidigare var ansvarig för sociala medier. På fredag gör hon sin sista dag.

– Jag pendlar från Nyköping varje dag och det är inte optimalt med tanke på min familjesituation. Jag är gravid och har bonusbarn, så det kommer inte att hålla att lägga tre timmar om dagen på pendling, säger Janna Holmqvist till Dagens Media.

På EK-koncernen ska Janna Holmqvist arbeta med sociala medier för koncernens alla tidningar.

– Jag kommer att fortsätta med att göra det jag gjorde på Södermanlands Nyheter, men då gjorde jag det på deltid. Nu ska jag göra det på heltid och jobba mycket med sociala medier-strategier och utveckling för hela EK-koncernen, säger hon och fortsätter:

– Sedan är jag väldigt glad över att få jobba med lokaljournalistik igen. Är det något jag har saknat under det här året är det att få komma riktigt nära läsarna. Det ska bli jätteroligt att jobba med det här på lokal nivå och hitta nya intäkter och läsargrupper.

Hur känns det att lämna Expressen?

– Det känns väldigt speciellt. Det händer så otroligt mycket och på det här året har det lanserats ett antal sajter och varit nya projekt hela tiden. Jag kommer att sakna glöden på redaktionen.

I EK-koncernen ingår Eskilstuna-Kuriren, tidningen Folket, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenOmtalat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.