Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Omorganisation på Omni - fyra nya chefstjänster tillsätts

Publicerad: 22 februari 2019, 08:47

Calle Sandstedt, Ines Micanovic och Djeiran Amini Björklund är nya chefer inom Omni.

Foto: Press

För att möta tillväxten väljer Omni att tillsätta fyra nya chefstjänster: "För att fortsätta växa gör vi den här förstärkningen", säger Markus Gustafsson, chefredaktör på Omni.


Ämnen i artikeln:

Omni

Omni har vuxit som organisation de senaste åren. Nu tillsätter man nya chefstjänster för att kunna möta tillväxten. 

– Allt eftersom vi har växt som organisation och produkt så har förstås behovet att förstärka ledningen också ökat. Med den förstärkningen på plats kommer vi ännu bättre kunna växa och utvecklas, vi kan kalla det att vi framtidssäkrar organisationen, säger Markus Gustafsson. 

De nya tjänsterna består av två redaktionschefer, Calle Sandstedt och Ines Micanovic. Även Djeiran Amini Björklund har tillsatts som produktchef. 

Calle Sandstedt började som nyhetsredaktör på Omni vid lanseringen 2013. På Omni har han ansvarat för politikbevakningen och regelbundet gått in som tillförordnad ansvarig utgivare. 

Ines Micanovic har jobbat på Omni sedan 2013 och har jobbat som nyhets- och utvecklingsredaktör. Hon har även jobbat in som tillförordnad ansvarig utgivare och varit ansvarig för Omnis satsningar på sociala medier. 

Djeiran Amini Björklund kommer närmast från SVT där hon bland annat var produktägare för SVT Nyheter. Sedan januari är hon produktchef på Omni. 

– På Omni har vi ungefär 25 medarbetare, varav cirka 12 är redaktörer på Omni, två arbetar med Omni Pod och ungefär 8 på Omni Ekonomi-redaktionen. Omni Ekonomi är i en helt annan fas, men kommer också att behöva förstärkas under våren med en redaktionschef med ungefär samma uppdrag som redaktionscheferna på Omni. 

Vad är det för typ av person ni söker till Omni ekonomi, och när vill ni ha den personen på plats? 

– Framför allt söker vi en bra ledare, en entreprenöriellt driven ledare med passion för ekonomijournalistiken, säger han, och fortsätter:

– Jag hade en annons ute under hösten, men tog ner den temporärt eftersom vi då inte hade tid att ta hand om processen. Men inom någon vecka kommer vi att påbörja rekryteringen igen, och sen får den processen ta så lång tid den behöver. Men min förhoppning är att den här personen har hunnit tillträda innan sommaren.

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Omni

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.