Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Omni – Sveriges bästa nyhetssajt enligt Internetworld

Publicerad: 25 mars 2015, 08:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Eftersom Omni, enligt Webbdagarnas jury, tillför något eget trots att grundmaterialet skapats hos andra källor vann sajten pris för att vara den bästa nyhetssajten i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Omni

Då tidningen Internetworld korade Sveriges bästa webbsajter på Webbdagarna var det Omni som vann pris för "Sveriges bästa nyhetssajt".

– Det känns fantastiskt. Precis som på Mobilgalan snuvade vi – på lilla startupen Omni – de stora veteranerna på det prestigefyllda priset, säger Markus Gustafsson, chefredaktör på Omni, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering löd:

"Den moderna nyhetskonsumtionen handlar i allt mindre utsträckning om att förlita sig på en eller ett par valda källor. Istället summerar vi alla ihop en egen bild av det som för dagen är mest aktuellt eller uppmärksammat. Omni vill med sin app hjälpa oss med detta, och gör det riktigt bra. Det är enkelt, tydligt och förståeligt – en tjänst som tillför något alldeles eget trots det faktum att grundmaterialet skapats hos andra källor. En nyhetstjänst anpassad för dagens fragmentariska och enhetsoberoende nyhetskonsumtion".

Tidigare har sajten också vunnit pris som "Sveriges bästa nyhetstjänst i mobilen", "Europas bästa nyhetstjänst" och "Årets innovation i Sverige".

Utöver Omni var även Nyheter24, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen nominerade.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Omni

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.