Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Omni lanseras på webben

Publicerad: 27 mars 2014, 09:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

UPPDATERAD. Schibsteds nyhetstjänst breddar konceptet och lanseras som Omni.se.


I slutet av 2013 lanserades Omni som app för Iphone och Android. Appen, där nyheter från hela världens tidningar samlas, fick stort genomslag och blev snabbt populär.

Omni, som ägs av mediekoncernen Schibsted Sverige, lanseras nu även på domänen Omni.se. Hittills finns sajten som en betaversion och sajten släpps enligt uppgift när Omni själva känner sig färdiga.

– Vi vill finnas på alla plattformar som läsarna använder. Att hoppa runt på flera olika källor i mobilen är inte bekvämt, därför började vi där. Men när man sitter framför sin skärm är det smidigare, och därför lanserar vi omni.se, säger Markus Gustavsson, chefredaktör för Omni, till Dagens Media.

Sajten kommer att fungera i princip likadant som appen, med ett stort nyhetsflöde kring breda områden och olika infallsvinklar.

– Vi har några av de allra bästa redaktörerna som väljer ut de mest intressanta infallsvinklarna och nyheterna. Vi ska Twitter-snabbt kunna ge läsarna en infallsvinkel oavsett om det handlar om ett blogginlägg eller en artikel i New York Times.

Sajten kommer att vara gratis, och styras av samma människor som arbetar med appen.

– Vi gör inga nyanställningar. Vi har samlat ihop ett vasst team från några av de största drakarna i Sverige. Vi är tio stycken i dag och kommer att vara bemannade på samma sätt även i framtiden.

Markus Gustavsson är nöjd med hur appen har fungerat hittills, och att genomslaget för den varit stort.

– Vi släpper inga siffror innan vi kommer in i Kia-index. Men vi är nöjda och allt går bra. Det som känns allra bäst är att många av de som hittat oss också övergår till att bli lojala användare. Det är vi väldigt stolta över.

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.