Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Omni gör featuresatsning med Omni Resa

Publicerad: 9 November 2015, 10:25
Uppdaterad: 16 December 2015, 08:33

Omni gör nu sin första featuresatsning med nya Omni Resa där man samlar resejournalistik från hela världen.


Ämnen i artikeln:

Omni

Den nya Resa-avdelningen kommer att finnas som en egen låda en bit ner i flödet i nyhetsappen Omni.

– Precis som övriga Omni handlar det om att lösa läsarnas problem och förenkla hur man konsumerar resejournalistik. På Omnis vis plockar vi fram de bästa resenyheterna och guiderna från internationella och svenska medier, allt från National Geographic till New York Times. Läsaren erbjuds en enkel sammanfattning och guidning ut till de bästa källorna, säger Anna Flemmert i ett pressmeddelande.

Med Omni Resa ska det bli möjligt att prenumerera på det resmål man ska till, så att man snabbt och enkelt får de senaste tipsen direkt i telefonen.

Man kan också prenumerera på kategorier som golfresor, kryssningar och resa med barn, för att få nyheter om de områden man är mest intresserad av i form av pushnotiser eller i sin bevakningslista.

– Vi kommer inte att vara rädda för att nörda in oss och lyfta fram tips från lokala skribenter och bloggare. Vem har bättre koll på Bangkoks nya restauranger än Thailands skickligaste matbloggare, som äter sig igenom staden varje dag, säger Anna Flemmert i pressmeddelandet.

Utvecklingen av den nya resesatsningen ska ha tagit avstamp i vad läsarna vill ha.

– Våra läsare säger att det är svårt att hitta den bästa resejournalistiken. Ofta måste man googla runt och leta på många olika sajter för att hitta det mest viktiga och aktuella om ett resmål. Vi vill fylla den luckan, säger Anna Flemmert.

Precis som på övriga Omni handlar det om att "förena kunnigt redaktörskap med smarta tekniska lösningar".

– Det är blir lite av ett experiment för oss att ta Omnis koncept vidare till featurejournalistiken. Det innebär i sin tur också att vi går in på en för oss ny annonsmarknad, säger Omnis chefredaktör Markus Gustafsson i samma pressmeddelande.

Den nya Resa-satsningen lanseras i Omni-appen i dag. Nyrekryterade reseredaktören Anna Flemmert har varit resejournalist i sex år, besökt närmare 100 länder och jobbat på uppdrag av bland andra Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Fokus.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Omni

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.