Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Olle Lidbom: ”Extra är en rak spegling av pappersprodukten”

Publicerad: 19 November 2010, 15:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Dagensmedia.se låter medieanalytikern Olle Lidbom tycka till om Expressens Extra-app.


Enligt Olle Lidbom är Extra på Ipad en ganska rak spegling av papperstidningen Extra.

– Så ser de flesta svenska appar ut och även utomlands jobbar man ofta så, säger Olle Lidbom.

Han har kollat in en gratisversion av Extra, som annars kostar 15 kronor.

– Den här hade jag inte betalat 15 kronor för, men det är möjligt att den innehåller mer längre fram. Som med de flesta appar är den svårnavigerad. Men det är inte så konstigt eftersom det ännu inte finns någon standard för hur apparna är uppbyggda. I vissa ska man klicka, ibland ska man dra i nederkant och i andra kan man snurra på bilder.

Extras styrka är dock bilderna, säger Olle Lidbom.

– Bilderna är väldigt starka. Röda mattan-bilder och kändismingel fungerar väldigt bra och bilderna blir stora och fina.

Många  magasinsappar är ganska tunga att ladda ner och kräver en nätverksuppkoppling. Men i jämförelse är Extra ändå relativt lätt med sina 47 Mb.

– Det gör den snabbanvänd, vilket är kul. Annars kan det ta lång tid att ladda in vissa sidor, så det har Expressen lyckats med.

Olle Lidbom tycker att ett generellt problem med magasinsappar är att läsaren förväntas stanna kvar i appen under läsningen.

– Det är ett printbeteende, men jag vill kunna hoppa vidare till någon länk, kolla vad Wikipedia skriver om ämnet eller göra något annat och gå tillbaka senare. Men det kan man inte.

Han efterfrågar dessutom länkar från de shoppingtips som tidningen ger.

– Jag är förvånad över att de inte länkat shoppingtipsen så att man kan köpa det Extra tipsar om. Men det är kanske en utvecklingsfråga.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.