Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ola Andersson: Så hamnade Tiktoks moderbolag Bytedance i en återvändsgränd

Publicerad: 8 September 2020, 05:37

Efter USA svartlistning av Huawei verkar bolaget ha omfamnats åtminstone delvis av nationalpatriotism. Förhandlingarna om en Tiktok-försäljning ses däremot som att Bytedance har vikt sig för USA, skriver den digitala experten Ola Andersson.

Del 4 av 5. Tiktoks moderbolag Bytedance har hamnat i en situation där det antingen måste anpassa sig till Kina eller vika sig för USA. Och hur det agerar kan bli avgörande för Tiktoks framtid. I den fjärde delen av artikelserien ”Tiktok mot världen” berättar Ola Andersson, digital expert, hur Bytedance inom kort kan tvingas till ett svårt val.


Ämnen i artikeln:

Tiktokcorona

Den 10 juli i år försvann Tiktok från Appstore och Google Play i Hongkong. Anledningen var den nya säkerhetslag som Kina drivit igenom. En lag som i praktiken ser ut

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Tiktokcorona

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.