tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

"Okunnig och platt kritik"

Publicerad: 19 augusti 2010, 14:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

Aftonbladets tf nöjeschef, Tobias Waldefeldt Lindner, slår tillbaka mot den egna tidningens sågning av Livelöpet.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Skribenten Rasmus Fleischer går idag på Aftonbladets kultursidor till hårt angrepp på Aftonbladets interaktiva satsning Livelöpet, som är en del av årets Rockbjörnen-arrangemang.

"Kort sagt är detta lika levande som att sitta i soffan och se en konsertvideo på Youtube. Lite välvilligt kan jag beskriva Rockbjörnen som en kombination av en tv-gala och ett mycket simpelt webbspel för barn upp till lågstadieåldern", skriver Rasmus Fleischer.

Tobias Waldefeldt Lindner, tf nöjeschef på Aftonbladet, reagerade med förvåning när han i morse läste kritiken i den egna tidningen.

– Jag blev förvånad över den okunnighet och platta kritik som framförs mot Live-löpet, säger han, och fortsätter:

– Bara en kulturskribent kan tro att denna satsning ska ersätta fysiska livekonserter. Det vore som att tro att reseprogram i tv ska ersätta fysiska semesterresor. Det här är något annat, en revolutionerande utveckling av livekonserter på nätet.

Tobias Waldefeldt Lindner tycker att Rasmus Fleischer hänger upp sig på vissa "tekniska bitar" i sändningen.

– Som att det var för ljust i studion, att de interaktiva applåderna lät för högt samt att han inte kunde hångla med sin fru under sändningen. De två första grejerna är barnsjukdomar som vi fixat. Den sista biten kan vi tyvärr inte hjälpa till med.

Enligt Tobias Waldefeldt Lindner har reaktionerna från fans, artister och musikbranschen varit överväldigande.

– Vi har redan fått frågor från skivbolag och annan bransch som är intresserade av att använda tekniken för egna satsningar framöver. Det känns jättekul att Aftonbladet ännu en gång ligger i framkant med nya innovativa satsningar.

– Det är ett stort jobb att bygga om en sådan koloss som Rockbjörnen är. Men det har varit, och är, extremt kul med det nya upplägget.

Vad tycker du om Jan Helins beslut att publicera artikeln?

– Jag förstår självklart att den publiceras. Vi har högt i tak på Aftonbladet men däremot tycker jag att själva artikelns innehåll är ruttet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev