Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ökad interaktion ska lyfta läsplattan

Publicerad: 15 Mars 2011, 12:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Interaktiva annonser och starkare koppling till sociala medier ska öka betalningsviljan för läsplattornas appar.


Ämnen i artikeln:

TidningsutgivarnaIpadKTH

Studenterna Anna Kvernplassen och Tora Jansson från KTH har i sina examensarbeten undersökt hur läs- och surfplattornas framtid ser ut i Sverige.

Resultaten visar bland annat att en större integration av sociala medier i läsplattetidningar leder till en ökad vilja att betala för innehållet från användarna.

– De som i dagsläget har läsplattor är starka användare av sociala medier. Där handlar mycket om delbarheten via facebook och twitter, säger Anna Kvernplassen.

Hon fortsätter:

– Värdet för produkterna ökar när användarna kan dela med sig av innehållet till vänner.

Tora Jansson har fokuserat på hur användarna ser på annonseringen i läsplattorna. Hon menar att det finns ett behov av ökat annonsörssamarbete för att bättre tilltala användarna.

– Om en researrangör vill marknadsföra en resa till Madeira så kan de ha samarbeten med lokala annonsörer där man går ett steg in i annonsen och visar upp hotell och restauranger, säger Tora Jansson.

Resultaten visar även att användarna föredrar annonser som de själva kan utforska direkt i applikationen istället för att behöva surfa ut på nätet.

– Navigeringen i annonserna måste göras tydligare. Det är den sortens annonser som användarna föredrar i dagsläget, säger Tora Jansson.

Forskningen har skett i samarbete med organisationen Tidningsutgivarna.

Enligt en Sifo-undersökning, som gjorts på uppdrag av TU, har det hittils sålts 171 000 Ipads i Sverige.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

TidningsutgivarnaIpadKTH

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.