Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ökad förlust för Snap trots fler användare

Publicerad: 5 februari 2020, 06:55

Snap, bolaget bakom Snapchat, introducerades på börsen i mars 2017.

Snap, bolaget bakom Snapchat, ökar omsättningen under det fjärde kvartalet 2019. Trots det ökar även förlusten.


Ämnen i artikeln:

Snapchat

Snap omsätter totalt 561 miljoner dollar under det fjärde kvartalet 2019, vilket är en ökning på 44 procent jämfört med Q4 2018. Trots det ökade förlusten med 26 procent, till 241 miljoner dollar. Den ökade förlusten beror bland annat på böter på 100 miljoner dollar som Snap tvingats betala till amerikanska tillsynsmyndigheten SEC.

Marknaden hade dock förväntat sig en ännu större omsättningsökning, vilket gjorde att aktien föll med 10 procent i efterhandeln, rapporterar Business Insider.

Snapchat rapporterar att tjänsten hade 218 miljoner dagliga aktiva användare i Q4, vilket är en ökning på 17 procent.

– Vi hade ett momentum under 2019. Vår community växte med 31 miljoner dagliga aktiva användare, omsättningstillväxten accelererade och vi är på väg mot lönsamhet genom att det justerade resultatet (EBITDA) förbättrades med 65 procent jämfört med förra året. Styrkan i vår kärnverksamhet ger oss tillförsikt i vår långsiktiga tillväxt och lönsamhet, och vi ser fram emot att bygga vidare på det här resultatet under 2020 och framåt, säger Evan Spiegel, vd på Snap, i en bokslutskommuniké.

Sett till helåret 2019 så ökar Snap omsättningen med 45 procent till 1,7 miljarder dollar. Förlusten minskar med 18 procent till 1 miljard dollar.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Snapchat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.