Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Öjje Holt tar över Tailsweep

Publicerad: 4 Oktober 2016, 11:38
Uppdaterad: 4 Oktober 2016, 12:25

Öjje Holt blir ny vd på Bonniers influencer-företag Tailsweep.


Ämnen i artikeln:

TailsweepAcast

I förra veckan kunde Dagens Media berätta att Öjje Holt lämnar poddplattformen Acast, som han var med och grundade.

Nu meddelar influencer marketing-företaget Tailsweep att Öjje Holt har rekryterats som ny vd efter Christopher Holmerin, som avgick i förra veckan.

– Vi är mycket glada över att Öjje tar uppdraget att utveckla Tailsweep vidare. Han har en både stark och relevant bakgrund, med centrala roller på Spotify, Itunes och Microsoft, och nu senast som intäktschef på vårt portföljbolag Acast. Öjjes uppdrag är framför allt att fortsätta utveckla Tailsweeps erbjudande till marknaden där grunden är vårt starka content i kombination med innovativ teknik, säger Ulrika Saxon, ägarbolaget Bonnier Growth Medias vd, i ett pressmeddelande.

Tailsweep grundades 2007, men såldes till Bonnier 2011 av grundarna Mikael Swärdh, Marcus Herou och Joachim Lerulf.

Det senaste året har upp till femton medarbetare lämnat företaget och en före detta anställd har beskrivit Tailsweep som "ett bolag i kaos", sedan Bonnier tog över. Nyligen blev det också känt att en av Tailsweeps starkaste profiler, bloggstjärnan Kenza Zouiten, lämnat bolaget för konurrenten Tourn.

– Tailsweep har absolut haft lite utmaningar, men det är uppstädat och klart nu. Det som lockar mig är att företaget har en spännande framtid och offensiva planer, säger Öje Holt till Dagens Media.

– Det finns väldigt mycket planer i pipeline, och med Bonniers muskler och innehållsportfölj i ryggen finns det obegränsade möjligheter att stärka vår position.

Öjje Holt tillträdde sitt nya jobb på måndagen:

– Nu ska jag lägga tid på att lyssna på medarbetarna och på våra influencers, och höra vad de tycker att vi kan förbättra, så vi återkommer med spännande nyheter framöver.

 

 

Ämnen i artikeln:

TailsweepAcast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.