Obama skaffar Snapchat

2016-01-12 09:46 Madeleine Nilsson  

Den amerikanske presidenten Barack Obama har skaffat Snapchat.

Barack Obama, och även hans kampanjstab, har tidigare hyllats för sin användning av sociala medier. Nu tar presidenten och Vita Huset ytterligare kliv på den sociala arenan och skaffar Snapchat.

Under användarnamnet whitehouse publicerades igår det första inlägget – en video från Ovala rummet med en skål röda äpplen i centrum, enligt The Verge.

Sedan dess har ytterligare två snaps publicerats – ett visar hur kommunikationsstaben går in till en presskonferens och det tredje visar Barack Obamas promenad från Ovala rummet till bostaden, där han ska vila upp sig inför sitt sista ”State of the Union”.

Enligt mastodontstudien ”Svenskarna och internet” domineras Snapchat av tonåringar. I Sverige har fyra av fem 12-15-åringar använt Snapchat någon gång och tre av fem använder Snapchat dagligen. De flitigaste Snapchattarna är 12-15 åriga flickor – tre av fyra använder det dagligen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt