Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nyhlén om bloggkritiken: "Kasta inte sten i glashus"

Publicerad: 21 Juli 2011, 07:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

Daniel Nyhlén, vd på Improveme ger inte mycket för Finest vd:n Tozer Islerceliks varningar om skandalbloggare.


Ämnen i artikeln:

Daniel NyhlénFinest.seKissie

Det var i sitt senaste bokslut som Finest vd Tozer Islercelik varnade för att bloggare med "dåligt rykte" riskerar att förstöra annonsaffären.

– Vi har märkt av det väldigt mycket och får många mail från våra annonsörer som säger att de inte vill synas i vissa bloggar. Vissa bloggare har ju en tendens att skriva precis vad de vill och då vill inte annonsörerna synas där eftersom de skapar badwill, sa Tozer Islercelik när dagensmedia.se bad honom kommentera varningen.

Som exempel på bloggare som haft det "tufft" nämnde Tozer Islercelik Alexandra "Kissie" Nilsson och hennes bror Peter "Peter08" Nilsson.

"Peter08" bloggade tidigare på Finest men enligt Tozer Islercelik valde sajten att avsluta samarbetet efter att annonsörerna haft synpunkter på hans blogg.

Daniel Nyhlén som driver sajten Improveme – och som har medietränat "Kissie" – tycker att uttalandet är "märkligt".

– Det var ju Peter som ville sluta på Finest och då blir det lite lustigt när man går ut och påstår att man inte vill jobba med honom. Han är ju också en bloggare som har dragit mycket trafik till Finest.

Även Improveme lever till stor del på sina bloggar och Daniel Nyhlén ger inte mycket för Tozer Islerceliks varningar om att skandalbloggare skulle förstöra för andra.

– Finest är ju en sajt för c och b kändisar där dokusåpadeltagare ska vara. Då är det väldigt märkligt att han talar om att skandalbloggare skulle förstöra för affären, säger han och fortsätter:

– Finest har ju kanske flest skandalbloggare i Sverige och då blir det lite komiskt när man säger att de förstör för branschen. Jag ska inte börja rabbla namn men isåfall borde Finest sparka 60-70 procent av sina bloggare. Skandalbloggarna blomstrar på Finest.

Du håller inte med om kritiken?

– Som sagt, det hela är ett oerhört märkligt och lustigt uttalande. Tozer Islercelik försöker ta oerhört billiga poäng. Jag hade förstått om det var kyrkans tidning men man ska inte kasta sten i glashus.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.