onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nyhetssajt för fotboll lanseras i Skåne

Publicerad: 29 november 2019, 08:13

Sportjournalisterna Mårthen Bergman och Oskar Månsson startar fotbollssajt i Skåne.

Fotboll Sthlm erövrar Skåne: I januari tänds nya sajten Fotboll Skåne, som fokuserar på Malmö FF och Helsingsborgs IF.


Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Sportjournalisterna Mårthen Bergman och Oskar Månsson driver sedan 2018 nyhetssajten Fotboll Stockholm, som bevakar AIK, Djurgården och Hammarby.

Nästa år är det premiär för duons nya alster: Fotboll Skåne, som kommer att bevaka Malmö FF och Helsingborgs IF . 

– Vi kommer att anställa några av branschens bästa journalister för att skapa en initierad och djupgående nyhetssida om MFF och HIF. Vi brinner för svensk fotboll och vill visa det med vår journalistik, kommenterar Oskar Månsson i ett pressmeddelande. Han kommer att vara chefredaktör för Fotboll Sthlm och Fotboll Skåne.

Parallellt med nylanseringen kommer man att dubbla resurserna för sajten Fotboll Sthlm. 

–  Nu trycker vi på med en helt annan kraft, men vi kommer inte att ändra vår inriktning. Vi kommer fortsatt att berätta, granska och nörda ner oss med samma lust både i Stockholm och Skåne. Vi ska vara aktuella och gå rakt på sak men akta oss för hårdvinklingar och clickbaits. Vi tror stenhårt på vårt koncept, säger Oskar Månsson.

I samband med Skåne-satsningen bildas ett nytt bolag där de nuvarande delägarna får sällskap av två fotbollsintresserade investerare från Malmö. Vd för det nya bolaget Rabona Media AB blir Peter Österlind, som tidigare har arbetat på bland andra Sydsvenskan och Skånesport.

– Det är dags att rita om kartan. Fotboll Sthlm har uppnått mycket med små resurser och nu tar vi nästa steg. Intresset för svensk fotboll ökar hela tiden och det bidrar vi gärna till genom att punktmarkera MFF och HIF. Vi har också sneglat mot att göra en liknande satsning i Göteborg, vilket skulle kunna bli ett framtida projekt, säger Peter Österlind.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev