Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nyheter24 tappar ännu en reporter till Expressen

Publicerad: 4 Februari 2015, 11:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

UPPDATERAD. Kvällstidningarna har värvat tio reportrar från Nyheter24 det senaste året. Värdelöst, tycker Nyheter24-gruppens styrelseordförande Douglas Roos.


Denna gång är det Magda Omerspahic som går till Expressen. Hon kommer jobba som sociala medier-reporter och arbeta främst mot Expressen.se och Omtalat.

– Dan Edström hörde av sig till mig innan jul. Vi hade ett möte och tre dagar senare fick jag ett erbjudande om jobb, säger hon till Dagens Media.

Varför väljer du att lämna Nyheter24?

– Det är ett stort steg i rätt riktning för mig och jag tror att det är bra för en framtida karriär. Det blir en ny utmaning och jag vill fortsätta utvecklas, säger hon och fortsätter:

– Det tråkiga är att lämna redaktionen och mina grymt fina arbetskamrater, men det kommer också att bli kul att få jobba med de gamla Nyheter24-kollegorna som nu är på Expressen, säger hon.

Magda Omerspahic börjar på Expressen den 16 februari.

Douglas Roos är styrelseordförande för Nyheter24-gruppen. Han uppger att kvällstidningarna rekryterat tio reportrar från Nyheter24 bara det senaste året.

– Det är väldigt dubbelt. Större delen av Expressens och Aftonbladets sociala medier- och klicksajts-redaktioner har rekryterats från oss, vilket är ett kvitto på att vi är duktiga på att rekrytera. Men det är förstås värdelöst att tappa bra personal, säger han till Dagens Media.

Varför tror du att så många av era reportrar väljer att byta tidning?

– Det finns bra exempel på folk som också väljer att stanna. Jag tror de får erbjudanden hela tiden, säger han.

Hur ser lönerna ut på Nyheter24?

– Vi är alltid ekonomist ansträngda, men vi börjar nog närma oss andra tidningar även om vi ligger fortfarande lite efter, säger han.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.