Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Nyheter24.se gick mot strömmen

Publicerad: 27 Februari 2013, 13:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:54

Trafiken till Nyheter24 ökade mest under veckan som gick. Detta tack vare artiklar som fick viral spridning i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Klart.seKia-indexNyheter24

Under veckan som gick var det sportlov i Skåne, Blekinge och Sörmlands län. Det innebar stiltje på på Kia-indexlistan, där samtliga positioner från ett till tio var oförändrade från vecka sju.

– Webbplatsen som gick mot strömmen var nyheter24.se som ökade med 4,5 procent med draghjälp från artiklar som fick viral spridning i sociala medier, kommenterar Tobias Eidem, ansvarig för Sveriges Annonsörers KIA-index.

Ehsan Fadakar är chefredaktör på Nyheter24:

– Ännu ett bevis på Nyheter24:s framgångsrecept, virala nyheter. Vi har blivit väldigt bra på att göra våra bästa nyheter populära i sociala medier. Och när vi verkligen får till det så går det snabbt uppåt för trafiken, säger han.

Tv.nu och sr.se hoppade upp ett snäpp vardera, medan Stockholms lokaltrafiks sajt halkade ner två steg. Vädersajten Klart.se klättrade på listan, vilket kan ha sin förklaring i att sportlovsfirare vill ha koll på temperaturen.

KIA-index är den officiella mätvalutan för svenska webbplatser. På KIA-index kan du se antalet unika webbläsare, besök och sidvisningar.

Helen Preutz


Ämnen i artikeln:

Klart.seKia-indexNyheter24

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev