onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nyheter24:s chefredaktör till Aftonbladet

Publicerad: 4 april 2013, 06:07
Uppdaterad: 10 februari 2016, 15:06

Nyheter24:s chefredaktör Ehsan Fadakar går till Aftonbladet där han blir chef för sociala medier.

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

DT

Dante Thomsen


Det var för två år sedan som Ehsan Fadakar tog över posten som chefredaktör på Nyheter24.

Nu lämnar han onlinetidningen för att istället gå till Aftonbladet.

– Det är blandade känslor jag lämnar. Jag har Nyheter24 att tacka för mycket och har älskat varenda dag på jobbet. Men det ska också bli väldigt spännande att få jobba på Sveriges största tidning och viktigaste nyhetsportal, säger han till Dagens Media.

Du blir sociala medier-chef på Aftonbladet, men vad kommer du att göra rent praktiskt?

– Jag ska börja med att lära mig namnet på alla på Aftonbladet, det tar nog lite tid. Sen kommer jag att ta fram en övergripande sociala medier-strategi för Aftonbladet och steg för steg implementera den under 2013, säger han och fortsätter:

– Aftonbladet är överlägset störst i Sverige, men det finns alltid saker man kan göra bättre och tydligare. Hur och varför Aftonbladet och dess journalister ska finnas och agera i sociala medier, mot läsare, kollegor och konkurrenter blir allt viktigare för varumärket och trovärdigheten. Sociala medier berör helt enkelt alla delar av Aftonbladet.

Vad tar du med dig från Nyheter24?

- Att allt är möjligt när man vågar tänka nytt, orkar kämpa mot strömmen och kavlar upp ärmarna. När Nyheter24 lanserades var det många som gav oss ett, två år. Det var för fem år sen.

Tillförordnad chefredaktör på Nyheter24 blir nyhetschefen Henrik Eriksson.

– Vi har jobbat nära varandra i över två år nu, Henrik är väldigt nyfiken som journalist och en klippa som person. Allt är möjligt för honom. Och det viktigaste av allt, han är lika digital som jag. Jag är övertygad om att han kommer att lyckas ta Nyheter24 ytterligare ett eller flera steg framåt och uppåt.

Hur känns det att gå till Aftonbladet?

– Nervöst och spännande. Jag blir nog en av Aftonbladets yngsta chefer och det är ett stort och viktigt uppdrag. Men jag vet vad jag kan och vad jag vill, och det är också därför jag fått den här möjligheten. Nu gäller det också att ta vara på den och göra Aftonbladet bättre.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev