Nyheter24 köper Wyatt

2011-06-08 12:52  

Nyheter24-Gruppen förvärvar Wyatt Media Group och får samtidigt en ny delägare i Wyatts ägarbolag, CLS Holdings.

Som dagensmedia.se tidigare berättat har Wyatts ägare, CLS Holding, uppgett att de ville sälja Wyatt, antinge i ett stycke eller de enstaka sajterna för sig. Nu står det klart att det blir Nyheter24-Gruppen, som nyligen tog över Wyatts sälj, som köper bolaget. 

– Vi är otroligt glada och stolta. Med Wyatts sajter når vi nu nästan 100 procent av vår målgrupp på 15-39 år i Sverige varje vecka, säger Patrik Sandberg, vd och medgrundare av Nyheter24, till dagensmedia.se.

Han fortsätter:

– Vi har fört diskussioner med Wyatt om ett förvärv under två års tid och nu blev tiden äntligen mogen. Det här är ett av de största förvärven av en oberoende mediegrupp i Sverige på många år.

Vad Nyheter24 fick betala för Wyatt vill Patrik Sandberg inte berätta men i betalningen ingår att Wyatts ägarbolag, CLS Holding, får 20 procent av aktierna i Nyheter24-Gruppen. CLS Holdings, Henry Klotz, får en plats i styrelsen. Uppgörelsen innebär också att de två grundarna Douglas Roos och Patrik Sandberg inte längre har majoritetsägande i bolaget.

Wyatt omsatte 54 miljoner kronor under 2010 och gjorde en vinst på 1 miljon kronor. Sajterna som ingår i nätverket är Dayviews.com (tidigare Bilddagboken), Tyda.se, Blogg.se och Bloglovin.com.

Nyheter24:s ambition är att driva alla sajter i bolaget vidare men Patrik Sandberg är för övrigt vag om de framtida planerna för Wyatt-sajterna.

– Under de senaste två åren har vi varit aktiva med förvärv och alla de sajter vi har förvärvat har ökat sin trafik kraftigt. Med det kan man anta att vi är ganska bra på att utveckla sajter. Vi går varsamt fram med Wyatt-sajterna eftersom vi tror att de som bäst driver sajterna är de som gör det i nuläget.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt