Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nyheter24 köper spelsajt

Publicerad: 13 Januari 2011, 12:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Nyheter24-gruppen köper Fragbite och ska satsa stort på spel under 2011. Det säger företagets vd Patrik Sandberg.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Fragbite har just nu 200 000 medlemmar och räknas som ett av Sveriges största communities för spel. Sajten var också värd för SM i actionspelet Counterstrike förra året.

Enligt Patrik Sandberg synkar Fragbite bra med Nyheter24s målgrupp. Han vill dock inte kommentera vad nyförvärvet har kostat.

Varför köper ni Fragbite?

– Vi tycker att det är en jättebra sajt och en spännande kategori för oss. Gamingkulturen växer för varje dag som går, säger Patrik Sandberg.

Kommer ni satsa mer på spel under 2011?

– Ja absolut, det här är bara den första delen i vår stora gamingsatsning. Vi har länge velat förvärva Fragbite och förhoppningsvis händer mer spännande saker under året. Vi har många ambitioner när det gäller spelsatsningen.

Vad har ni för förhoppningar på Fragbite?

– Fragbite är ganska nischad sajt så vi kommer nog att försöka gå ganska varsamt fram med den. Men vi vill naturligtvis att det ska vara en vass annonsplattform.

I och med förvärvet kommer Gustav Käll (alias Marilyn), före detta världsmästare i World of Warcraft att bli Senior advisor för Fragbite.

Fragbites målgrupp är består av 96,4 procent män mellan 15-25 år.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.