Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nyheter24-chef sågar utspel om supportrar – är vice ordförande i Järnkaminerna

Publicerad: 14 April 2014, 04:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Viktor Adolfsson, inom kort tillförordnad nyhetschef på Nyheter24, skriver om supporterkultur och är även vice ordförande i Järnkaminerna.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

I en artikel listar Viktor Adolfsson tre orsaker till en "facepalm" vecka 15. Han inleder listan med: " Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan."

På plats nummer ett riktas hård kritik mot polisens kommenderingschef i Göteborg, Lena Matthijs, som i veckan jämförde bengaliska eldar på fotbollsarenor med bengaliska eldar på flygplan.

– Hade det varit ett flygplan så skulle detta setts som en total katastrof, 100–120 bengaler ombord, är en av hennes kommentarer till Göteborgs-Posten.

Detta har fått Viktor Adolfsson att reagera.

"Frågan om pyroteknik på allsvenska fotbollsarenor nådde nya höjder i veckan – nästan bokstavligt talat. Nu är det inte längre så att de som bränner pyroteknik bara är livsfarliga huliganer – nu ska de allsvenska arenorna även jämföras med flygplan." skriver han i artikeln.

Viktor Adolfsson är vid sidan av sitt uppdrag på Nyheter24 också vice ordförande i Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna.

Dagens Media ringde upp för att höra om uppdraget i föreningen är förenligt med att skriva om fotbollsfrågor.

– Tanken med den här listan är att jag tar in förslag från hela redaktionen, och i det här fallet så är det många som delar den här åsikten. Oavsett vad man tycker om pyroteknik så är det en löjlig jämförelse som görs med det här planet.

Kan det uppfattas som att du sitter på dubbla stolar när du skriver om dessa frågor?

– Det kanske man kan uppfatta det som, men jag tycker inte att det är så i just det här uttalandet. Vi har alltid varit tydliga med mitt engagemang och har aldrig försökt dölja något. Uppstår det situationer där det är så att jag sitter på dubbla stolar så avstår jag från att skriva om saken.

Nyheter24 har ingen uttalad policy för hur de jobbar med förtroendefrågor av det här slaget. Enligt Viktor Adolfsson handlar det om att känna av läget.

– Nej, det enda vi har sagt är att vi ska vara transparenta med det. Jag känner också själv att jag varken kan eller vill delta i diskussioner eller artiklar där det finns en risk att trovärdigheten ifrågasätts.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.