Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nyheter24 breddar med hockey

Publicerad: 7 September 2009, 08:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

”Kvällspressen slarviga hockeyreportage bäddar för vår framgång”, säger Ehsan Fadakar, sajtansvarig på Nyheter24.


Tidigare i år lanserade Nyheter24 sin fotbollsasjt - Allsvenskan24 som i akt och mening bara var en bloggportal - men enligt Ehsan Fadakar är hockeysajten ett betydligt mer ambitiöst projekt.

– Vi är jättenöjda med Allsvenskan24, med tanke på att vi bara hade en månad på oss att koka ihop den. Aftonbladet har lätt snott tre mittuppslag från material på våra bloggar.

Hockey24 vilar också tungt på bloggare. Niklas Wikegård har länge varit en av Nyheter24:s mest profilerade bloggare och nu får han sällskap av Janne Houkko (Leksand), Björn Bjurling (Södertälje), Mark Owuya (Djurgården) och Fredrik Pettersson (Frölunda).

– De är alla intressanta namn, duktiga hockeyspelare och skribenter som brinner för sin sport. Utöver våra bloggare ska vi också ha nyhetsmaterial och krönikor på sajten.

Kvällspressen investerar stora resurser på sin hockeybevakning. Hur ska ni kunna konkurrera?

– Genom att jobba ännu hårdare och på grund av det faktum att Aftonbladet och Expressen inte är speciellt omtyckta i Hockeysverige.

Hur menar du då?

– De konkurrerar så oerhört hårt med varandra att kvaliteten på deras jobb blir lidande. Och när jobbet inte blir ordentligt gjort så blir folk irriterade. Därför ser vi att folk i Hockeysverige hellre pratar med oss.

Nyheter24 har smygkört hockeysajten i två veckor men väljer att lansera skarpt i dag.

– Det är 17 dagar kvar till Elitserien startar. Kungen själv, Wikegård, är tillbaka från sin semester och är laddad. Nu är det bara att köra.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.