Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nyheter 24 ska bedriva app-journalistik

Publicerad: 11 november 2011, 05:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Nyheter 24 lanserar ”Applovin”, en tekniksajt för smartphone-appar i bloggform. ”Vi vill bedriva journalistik om appar”, säger tidningens chefredaktör Ehsan Fadakar.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Redaktör för den nya sajten ”Applovin” blir André Åkerblom, som tidigare arbetat med Nyheter 24-gruppens datorspelssajt ”Fragbite”. Målet med den nya satsningen är att stilla läsarnas sug efter tekniknyheter.

– Nästan alla i vår målgrupp, som är mellan 15 och 39 år, har en smartphone. Då känns det som en naturlig utveckling att hänga med och leverera nyheter och recensioner om appar, säger Ehsan Fadakar.

Tanken är att sidans besökare ska vara med och producera innehållet.

– Förhoppningsvis kan läsarna bidra med minst lika mycket som redaktionen. Det finns så mycket kunskap bland läsarna, så om de vill hjälpa till så vore det väldigt bra, säger han.

Ehsan Fadakar betonar dock att innehållet inte kommer vara enbart positivt, utan att appar även ska undersökas kritiskt.

– Vi ska granska appar kritiskt och undersöka deras säkerhet, funktion och prisvärdhet. Läsarna ska sedan kunna jämföra olika appar och hitta den som passar bäst, säger han.

Planerar ni att utöka tekniksatsningen i framtiden?

– Våra läsare har ett så stort intresse för teknik så jag tror att det här bara är början på något betydligt större. Men vi börjar med ”Applovin” som det första steget, säger Ehsan Fadakar.

Erik Strömberg

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.