Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nya vd:n kallar till stormöte på Bulletin

Publicerad: 23 mars 2021, 11:04

Den tillträdande vd:n Robert Löfgren har bjudit in till ett stormöte vid 14 i dag i Bulletins nya lokaler på Kungsgatan i Stockholm.

Foto: Wikimedia Commons

Klockan 14 i dag ska den tillträdande vd:n Robert Löfgren hålla i ett stormöte på Bulletin, med anledning av de ledningsförändringar som i går kommunicerades.


Ämnen i artikeln:

BulletinIvar ArpiTino Sanandaji

Efter en intensiv tid fylld av bråk och interna stridigheter på sajten Bulletin lämnade i går den tillförordnade chefredaktören Ivar Arpi och de fem kollegerna Alice Teodorescu, Fredrik Ekelund/Marisol M, Susanna Birgersson, Nina Lekander och Michael Economou tidningen. Bakgrunden var den eskalerande konflikten med majoritetsägarna Pontus Tholin, Tino Sanandaji och Atta Tarki.

– Det finns fortfarande otroligt duktiga och drivna journalister på Bulletin, så det känns som ett misslyckande att behöva lämna dem. Men jag kan inte fronta den här organisationen med de nuvarande majoritetsägarna, sade Ivar Arpi i en intervju med Dagens Media i går.

Senare under eftermiddagen rapporterade också Journalisten att Bulletins vd Pontus Tholin, som har anklagats för att försöka styra det redaktionella innehållet, lämnar sin roll för att framöver fokusera på tidningens ekonomi.

– Avgår är inte alldeles korrekt, utan jag återgår eller hamnar på den position som var tanken från första början. Jag kommer att ha ansvar för ekonomin, sade Pontus Tholin till Studio Ett i P1 i går eftermiddag.

Från och med den 6 april kommer vd-posten i stället att tas över av Robert Löfgren. I ett internt meddelande, som Dagens Media har tagit del av, framgår att den tillträdande vd:n bjudit in till ett stormöte i dag på det nya kontoret på Kungsgatan i Stockholm eller digitalt för den som vill. Mötet hålls vid klockan 14 i eftermiddag.

Dagens Media har sökt Robert Löfgren som av tidsskäl har bett att få återkomma under morgondagen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev