Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nya techlagar på väg: ”Det som är olagligt offline ska vara olagligt online”

Publicerad: 26 mars 2021, 13:02

EU-parlamentariker Arba Kokalari (M) berättade på fredagen om hur det går med förhandlingarna i EU-parlamentet kring EU-kommissionens förslag till regleringar av techjättar och techplattformar, såsom Facebook, Google, Twitter och Youtube.

Montage: Skärmdump från presskonferensen + Pixabay

Det som är olagligt offline ska även vara olagligt online. Men eventuellt skadligt innehåll bör inte förbjudas på techplattformar. Det säger EU-parlamentarikern Arba Kokalari (M), som leder parlamentsarbetet med kommande techregleringar. Hon varnar även för en överreglering av den digitala marknaden.


Ämnen i artikeln:

EUFacebookGoogleYoutubeTwitter

På fredagsförmiddagen höll EU-parlamentet en digital pressträff för svenska, finska och danska journalister. Rubriken för pressträffen var ”Nya EU-regler för digitala tjänster ur ett nordiskt perspektiv”. 

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll med dagliga nyheter, reportage och granskningar
Analyser från ledande experter varje vecka
Digitala “temanummer” åtta gånger per år
Guider med konkreta tips och råd hur du lyckas i det nya medielandskapet

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, analyser, guider och temanummer. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.