Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nya sökbolaget All Rise på banan

Publicerad: 3 September 2015, 10:00
Uppdaterad: 7 Januari 2016, 15:15

Tre tidigare Jajja-medarbetare startar sök- och analysbolaget All Rise Media.


Bakom All Rise Media står delägarna Jacob Thörnqvist, Maxwell Stanford och Olof Classon. Alla tre har en bakgrund inom sök och digital marknadsföring, bland annat från Jajja.

– Vi har under många år pratat om att starta något eget och göra insteget till analys enklare och mer lättillgängligt. Orsaken är att vi märker en tydlig frustration hos marknadschefer som upplever att de inte riktigt har kontroll över sina digitala investeringar, säger Jacob Thörnqvist.

Enligt honom handlar det dels om att marknadscheferna inte har möjlighet att sätta sig in i de analysverktyg som finns tillgängliga, och dels på att leverantörer i vissa fall håller på kundens data i tron att det gör kunden mer beroende av dem.

– Det tror vi är fel eftersom det leder till att kunden känner sig osäker och drar sig för att öka sina investeringar. När vi däremot visar våra kunder exakt vad i deras marknadsföring som fungerar och var de har problem så kommer även investeringarna som ett brev på posten. Mer öppenhet i branchen skulle gynna alla parter.

All Rise erbjuder bland annat trafikdrivande aktiviteter på plattformar som Google och Facebook, konvertering, optimering och analys.

Idag ligger tyngdpunkten på analys.

All Rise drog igång verksamheten för en månad sedan. Nu har man 4-5 kunder, berättar Jacob Thörnqvist, som dock inte avslöjar vilka.

– Vi har sagt att det är upp till kunderna att berätta det om de vill.

All Rise har valt att inte knyta upp kunderna i långa avtal, utan jobbar löpande med en månads uppsägningstid.

– Med korta avtalstider måste du ha en god leverans. Vi vill leverera ett större värde än vad kunden förväntar sig.

Målet är att växa med kunderna. I oktober kommer en fjärde delägare in och Allrise har också fått in kapital av den externa investeraren Karl-Erik von Bahr.

– Vi har så klart som ambition att gå med vinst redan första året, men framför allt vill vi göra kunderna nöjda.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.