Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nya Bulletin: ”Nästan alla stannar”

Publicerad: 15 mars 2022, 15:00
Uppdaterad: 16 mars 2022, 09:18

Ofer Gralvik blir ny ansvarig utgivare.

Foto: Tore Sætre/Wikimedia

UPPDATERAD. Per Gudmundson, Carolin Dahlman och Pelle Zachrisson lämnar – men resten av redaktionen består efter det att Tino Sanandaji köpt tillbaka Bulletin från konkursförvaltaren.


Ämnen i artikeln:

BulletinTino Sanandaji

En majoritet av alla på redaktionen kommer att stanna kvar på Bulletin efter det att medgrundaren Tino Sanandaji har köpt tillbaka Bulletin AB som varit försatt i konkurs.

– Alla i tidningens redaktion stannar kvar förutom Per Gudmundson och Carolin Dahlman, två oerhörd duktiga skribenter som kommer att bli saknade, säger Tino Sanandaji, till Dagens Media. 

LÄS MER: Utgivare Per Gudmundson lämnar Bulletin: ”Nöjd med min del av åtagandet”

Totalt består Bulletins personalstyrka av 18-19 personer, uppger Tino Sanandaji, varav 15 tjänster är redaktionella. Tino Sanandaji säger även att Pelle Zachrisson blir kvar som redaktionschef, men dagen efter att denna artikel publicerats hör Pelle Zachrisson av sig och säger att detta inte stämmer.

– Jag är arbetsbefriad sedan i slutet av förra veckan. Jag har inte skrivit på något nytt kontrakt, i övrigt har jag inga ytterligare kommentarer, säger han till Dagens Media.

Detta bekräftas också av Tino Sanandaji som själv hör av sig dagen efter att artikeln publicerats.

För närvarande har inga nya rekryteringar gjorts.

– Vi har inga nyrekryteringar i dagsläget, det är redan mycket jobb att sätta ihop vårt existerande team på plats under ett nytt bolag, och eftersom nästan alla stannar så har vi en redaktion redan.

Istället för Per Gudmundson kommer Ofer Gralvik, som arbetat på Bulletin sedan tidigare, agera ansvarig utgivare.

– Ofer Gralvik blir ansvarig utgivare tills vidare, vi har inga omedelbara planer på att ersätta honom men lämnar dörren öppen då det är troligt att vi nyrekryterar och det då är möjligt att någon vill vara ansvarig utgivare.

På frågan hur Bulletin ska göra för att inte försättas i konkurs igen svarar Tino Sanandaji att den ursprungliga planen för sajten byggde på tunga finansiärer som gick in med riskkapital. När de interna konflikterna blossade upp lämnade dock finansiärerna och flera anställda hoppade av vilket resulterade i dyra avgångsvederlag. Den här gången är planen annorlunda.

– Bulletin gick i grunden i konkurs på grund av interna bråk, inte för att det var en dålig produkt eller affärsidé, säger Tino Sanandaji och fortsätter:

– Nu har vi ett annat startläge: visserligen mycket mindre tillgång till kapital, men å andra sidan med hyggliga intäkter, lägre kostnader och en rutinerad och välorganiserad redaktion. Den här gången är planen i stället att växa långsamt med egna medel i stället för att snabbt expandera med lån och riskkapital. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BulletinTino Sanandaji

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev