Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nya Affärer tar in sponsorer

Publicerad: 7 Juni 2010, 11:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:48

Bonniersajten Nya Affärer drog igång i fredags med tre huvudsponsorer.


Ämnen i artikeln:

BonnierPrivata AffärerVeckans Affärer

Nyaaffärer.se är ett samarbete mellan Veckans Affärer och Privata Affärer. Sponsorer, eller partners som Nya Affärer kallar dem, är mobiloperatören Tre, SEB och UC. Bonnier har tidigare haft liknande sponsorupplägg på Veckans Affärer tidigare, berättar Mikael Zackrisson, projektledare och redaktör på Nya Affärer.

– Vi hittar olika områden där vi vill göra bra journalistik och hittar sedan partners som är beredda att stödja och finansiera koncepten, och som delar uppfattning om den redaktionella idén, säger Mikael Zackrisson.

Sponsorerna ska också användas som experter på sajten, och kommer att synas i samband med de events som Nya Affärer ska anordna.

– SEB har till exempel djup kunskap om finansieringsfrågor för småföretagare, men kommer inte att få informera om sina produkter.

Hur mycket sponsorerna betalar vill inte Mikael Zackrisson avslöja.

– Våra partners får en långsiktig möjlighet att nå ut till målgruppen, och vi säkrar en långsiktig finansiering. Jag tror att internetannonseringen kommer att bli mycket mer komplex. Man vill inte bara köpa ett par ögon under en kampanjperiod, utan annonsörerna vill interagera och nå målgruppen på andra sätt.

Hur påverkar det här journalistiken?

– Det påverkar inte alls. Jag är övertygad om att företagen är väl medvetna om att det är två helt skilda områden.

Papperstidningen Nya Affärer ska komma ut i höst och trycks i 40 000 exemplar som går ut till Veckans Affärers och Privata Affärers prenumeranter som har anmält intresse för tidningen.

Även eventverksamheten ska dra igång i höst. Årets största event blir ett seminarium kring entreprenörskap och politik i början av december.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.