Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ny visuell sökfunktion hos Pinterest

Publicerad: 9 November 2015, 08:10
Uppdaterad: 22 April 2016, 05:59

Idag blir det möjligt att söka efter specifika objekt inom bilder i Pinterest.


Ämnen i artikeln:

Pinterest

Idag lanserar Pinterest en helt ny sökfunktion som kan komma att markant öka företagets populäritet och lönsamhet, skriver Mashable.

Den nya funktionen ska möjliggöra för användaren att välja ett specifikt objekt inom ett foto och utifrån det göra en visuell sökning efter liknande objekt på Pinterest.

Funktionen kan på så sätt innebära att Pinterest blir en ännu rikare källa till shoppingidéer för användarna.

Sökfunktionen ska vara enkelt utformad: användaren klickar på en ny sök-knapp och använder sedan en justerbar box över fotot för att zooma in specifika föremål. Den visuella sökningen kan sedan bli ännu mer fokuserad genom att addera nyckelord.

– Det finns massvis av intressanta objekt inom en pinnad bild, vi vill ge användarna ett verktyg för att lära sig mer om de här objekten, sa Andrew Zhai, ingengör på Pinterest, på företagets tekniska blogg.

En talesperson för Pinterest bekräftade för Mashable att den nya funktionen kommer att bli tillgänligt för iOS, Android och webben.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Pinterest

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.