torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ny stor poddaktör ansluter till Poddindex

Publicerad: 15 maj 2019, 12:13

Make senes media har bland annat Filip och Fredrik podcast och Parnevik och Engblom i sitt poddstall. Snart är de även anslutna till Poddindex.

Make sense media ansluter till Poddindex. ”Kul att få in räckviddssiffror för deras populära poddar till Poddindex”, säger Peter Mackhé på Sveriges Annonsörer.

Ämnen i artikeln:

PoddindexFilip FredrikPodcast

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Make Sense Media, grundat av Felicia Lagerwall och Karin Hartelius Höglund, som har poddarna Filip och Fredrik, Pillowtalk, Veckans bläcka, Parnevik & Engblom, Nu ska du få höra – med flera – börjar nu publicera sina siffror på Poddindex. Detta sker genom podcastplattformen Pod.space, som ägs av Bowtie. 

Därmed ställer de sig till en skara större podcastaktörer som: Sveriges Radio, Acast, Bauer media och Nent. Alla har varit med i Poddindex sedan lanseringen 2017. 

– Vi är glada att vi funnit en plattform (Pod.space, reds anmärkning) som möjliggör att vi kan ansluta oss till Poddindex. Vi ser detta som ett led i att skapa mer transparens i podcastbranschen och detta öppnar upp för att fler aktörer kommer att kunna ansluta sig till Poddindex framåt, säger Make Sense Medias vd, Felicia Lagerwall, i en kommentar. 

Peter Mackhé på Sveriges Annonsörer är nöjd med att få in en till podcastdistributör:
– Det är bra för hela branschen med fler alternativ som alla poddkreatörer kan välja mellan när de vill redovisa korrekta siffror för hur många som lyssnat på deras podd via en gemensam mätstandard för branschen, säger han i en kommentar. 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev