Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ny överbelastningsattack – riktad mot DI

Publicerad: 22 mars 2016, 14:03
Uppdaterad: 23 mars 2016, 08:25

UPPDATERAD. Mitt i bevakningen av dåden i Bryssel drabbades Dagens Industri av en ny överbelastningsattack.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

I helgen gick en rad stora nyhetssajter ned efter en massiv överbelastningsattack. En attack som var riktad mot Schibsted och Bonnier. Dagens Industri fanns bland sajterna som gick ned.

Under tisdagen – mitt under bevakningen av attackerna i Bryssel – drabbades Bonniers affärstidning Dagens Industri av ännu en överbelastningsattack. Det uppger Di Digital.

"På tisdagen runt lunchtid inleddes ytterligare en överbelastningsattack riktad mot Dagens industri. Det enligt intern information till anställda på tidningen", skriver Di Digital.

Attacken är, enligt uppgift till Di Digital, riktad specifikt mot Dagens industri, inte Bonnierkoncernens nyhetssajter i stort. 

"Vem som står bakom attacken är inte känt. Ej heller om den har någon koppling till helgens attacker", skriver DI Digital.

Dagens Industris sajt verkar dock inte ha gått ned.

– Vi har löst det så att vi kan hålla läsningen igång och vi kan publicera men det är vissa funktioner som vi har fått stänga av, säger redaktionschefen Jonas Jonsson till TT.

Lotta Edling, chefredaktör för Dagens Industi, ville under tisdagskvällen inte berätta några detaljer kring attacken.

"Kan bekräfta att vi varit utsatta för attack. Vi hanterar och följer utvecklingen noga men har inga övriga kommentarer i nuläget", skriver hon i ett mejl till Dagens Media.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.