Ny överbelastningsattack – riktad mot DI

2016-03-22 15:03  

UPPDATERAD. Mitt i bevakningen av dåden i Bryssel drabbades Dagens Industri av en ny överbelastningsattack.

I helgen gick en rad stora nyhetssajter ned efter en massiv överbelastningsattack. En attack som var riktad mot Schibsted och Bonnier. Dagens Industri fanns bland sajterna som gick ned.

Under tisdagen – mitt under bevakningen av attackerna i Bryssel – drabbades Bonniers affärstidning Dagens Industri av ännu en överbelastningsattack. Det uppger Di Digital.

"På tisdagen runt lunchtid inleddes ytterligare en överbelastningsattack riktad mot Dagens industri. Det enligt intern information till anställda på tidningen", skriver Di Digital.

Attacken är, enligt uppgift till Di Digital, riktad specifikt mot Dagens industri, inte Bonnierkoncernens nyhetssajter i stort. 

"Vem som står bakom attacken är inte känt. Ej heller om den har någon koppling till helgens attacker", skriver DI Digital.

Dagens Industris sajt verkar dock inte ha gått ned.

– Vi har löst det så att vi kan hålla läsningen igång och vi kan publicera men det är vissa funktioner som vi har fått stänga av, säger redaktionschefen Jonas Jonsson till TT.

Lotta Edling, chefredaktör för Dagens Industi, ville under tisdagskvällen inte berätta några detaljer kring attacken.

"Kan bekräfta att vi varit utsatta för attack. Vi hanterar och följer utvecklingen noga men har inga övriga kommentarer i nuläget", skriver hon i ett mejl till Dagens Media.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt