Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ny marknadsdirektör för Malmö Aviation

Publicerad: 13 November 2015, 05:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

BRA blir det gemensamma varumärket för Malmö Aviation och Sverigeflyg, som får Björn Sjögreen som ny marknadsdirektör.


Malmö Aviation och Sverigeflyg, som in kort lanserar det gemensamma varumärket BRA, har utsett Björn Sjögreen till ny försäljnings- och marknadsdirektör.

Björn Sjögreen kommer närmast från rollen som ansvarig för internationella nyetableringar och försäljning på B&B Tools-koncernens dotterbolag ESSVE.

Nu ger han sig in i flygbranschen och bli ansvarig för Malmö Aviations och Sverigeflygs centrala sälj- och marknadsorganisation samt åtta regionala organisationer där även flygplatsdrift ingår.

– Den svenska inrikesflygmarknaden står inför en spännande förändring när de två mest uppskattade aktörerna Malmö Aviation och Sverigeflyg bildar ett nytt, gemensamt flygbolag. Jag ser fram emot att vara med och tydligt positionera BRA till bäst inom svenskt inrikesflyg så att vi inte bara uppfyller kundernas förväntningar utan också överträffar dem, säger Björn Sjögreen i ett pressmeddelande.

Björn Sjögreen, som tillträder sin nya tjänst 1 december och kommer att ingå i koncernledningen, har lång erfarenhet från kvalificerat sälj- och marknadsföringsarbete med fokus på tillväxt och affärsutveckling från välkända företag såsom Carlsberg, Unilever och Scan.

Han har också som entreprenör erfarenhet av att utveckla affärer i tätt samarbete med kunderna.

– Jag hälsar Björn välkommen till oss på BRA och är glad att vi i honom hittat en mycket lämplig efterträdare till Christer Paulsson som valt att lämna koncernen efter 12 år. Björn kombinerar entreprenörskapet och stort kundfokus med erfarenhet av att bygga strukturer och team som driver försäljning, säger Anders Ehrling, koncernchef för Braathens Aviation där Malmö Aviation och Sverigeflyg ingår, i pressmeddelandet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.